Program proizvodnje energije iz biomase


Ovaj program predviđa proizvodnju ekološke energije korišćenjem resursa biomase dobijene kao nus proizvod u poljoprivrednoj, šumarskoj, i drugim tehnološkim procesima. Moramo napomenuti da je naše viđenje da se biomasa može proizvoditi i koristiti u energetske svrhe samo ukoliko se proizvodi sa degradiranih zemljišnjih površina ili površina koje nisu privedene poljoprivrednoj kulturi.
Biomasu dobijenu kao nus proizvedenu sa obradivih poljoprivradnih površina neophodno je koristiti u proizvodnji organskog đubriva, kako bi se obezbedila proizvodnja zdrave hrane, a isključio uvoz i primena veštačkih đubriva.
Veliki energetski potencijal ruže vetrova sa Karpata
Ruža vetrova pokriva celu Vojvodinu , Istočnu Srbiju i deo Šumadije .
Realizacija projekta polja sa vetrogeneratorima na bazi najsavremenije magnetne tehnologije - komapanije Grand Energy Plant iz programa vetroenergije Srbiji bi donosila polovinu električne energije koju nam donosi srpski deo hidroelektrane Đerdap,što bi zaista bio veliki upeh i isplativa investicija .
Vetrogeneratori magnetne tehnologije
Ovi magnetni generarori su najnovija tehnologija jer mogu da koriste brzinu vetra od 1.5 do 40 m/s, što je preko 50% ukupnog perioda.

Opširnije>>>
Energija iz biomase
Korišćenje ove energije može se prihvatiti SAMO ukoliko se biomasa proizvodi na degradiranim i nepoljoprivrednim zemljištima.

Opširnije>>>