Program solarne energijeOvaj vid energije koji se doija preko solarnih panela u našim uslovima je relativno skup, a po jedninici površine daje relativno malu energiju što u sadašnjim uslovima ne pokazuje veliku profitabilnost jer je potreban veći broj godina za povrat investicije.Nedostatak ove tehnologije je i to što zahteva velike površine pod solarnim panelima, a sa jednog m2 solarnog panela obezbeđuje se samo 0.4 do 0.5 kW. Sledeći nedostatak je i to što se solarna energija koristi samo u vreme zračenja Sunčeve energije, a noću i po oblačnom vremenu nema proizvodnje.
Zahvaljujući našem izuzetnom inovatoru omogućeno je dobijenje solarne energije najnovijom tehnologijom, kojom na malom prostoru obezbeđuje velike efekte.
Solarna energija


Prednosti ove tehnologije su višestruke:

 • na malom prostoru obezbeđuje velike kapacitete i do 100MW
 • u svojoj tehnologiji koristi ogledala kao sočiva kojom sabira energiju Sunca visokih rezolucija i dalje je provodnicima vodi do akumulatora
 • ova tehnologija je trenutno jedinstvena u svetu jer omogućava patentiranim akumulatorom da konzervira dobijenu anargiju i čuva je tokom cele godine.
 • ovo omogućava da imamo ili električnu energiju 24 časa dnevno i 365 dana godišnje .
 • Veliki energetski potencijal ruže vetrova sa Karpata
  Ruža vetrova pokriva celu Vojvodinu , Istočnu Srbiju i deo Šumadije .
  Realizacija projekta polja sa vetrogeneratorima na bazi najsavremenije magnetne tehnologije - komapanije Grand Energy Plant iz programa vetroenergije Srbiji bi donosila polovinu električne energije koju nam donosi srpski deo hidroelektrane Đerdap,što bi zaista bio veliki upeh i isplativa investicija .
  Vetrogeneratori magnetne tehnologije
  Ovi magnetni generarori su najnovija tehnologija jer mogu da koriste brzinu vetra od 1.5 do 40 m/s, što je preko 50% ukupnog perioda.

  Opširnije>>>
  Energija iz biomase
  Korišćenje ove energije može se prihvatiti SAMO ukoliko se biomasa proizvodi na degradiranim i nepoljoprivrednim zemljištima.

  Opširnije>>>